logo
Joshi Helgesson

Blog

Sofia Trophy

11:04 , 14 februari, 2016 Okategoriserade 0

Här kommer mina program från Sofia : )

 

 

EM och Sofia

10:59 , 14 februari, 2016 Okategoriserade 0
Nu har jag glömt av att skriva här på ett tag. Jag har haft ganska mycket för mig sen det senaste inlägget och här kommer väl en liten uppdatering : )
Träningen innan EM gick bra, tills 5 dagar innan vi skulle åka iväg. Då satte jag skenan i benet, genom både plösen bungapaden och strumpan och in i benet. Lite klantigt kan man tycka, speciellt eftersom jag gjort så en gång innan för 2 år sen… Den gången blev det 3 stygn men nu bestämde vi oss för att tejpa ihop det och få det att läka så snabbt som möjligt. Det gjorde väldigt ont i början men det blev bättre och bättre. Nu är det mycket bättre men fortfarande svullet runtomkring. Det störde mig lite under EM men inte jättemycket :) EM var ett väldigt roligt och bra arrangerat mästerskap. Jag är nöjd med mitt korta och ganska missnöjd med mitt långa. Men tävlingen var totalt sett väldigt rolig. Jag gjorde många fantastiska träningar och det finns mycket bra som jag tar med mig. Det blev en 9e plats för mig vilket betyder att vi får 2 tjejer till nästa år och det känns roligt!
Efter EM var jag bara hemma i en vecka och sen åkte jag till Sofia, Bulgarien för tävling igen. Dit följde även Maggie och Cassandra med, och Nikolaj Majorov. Vi hade en jätterolig vecka där och tävlingen gick superbra!! Jag slog pers i korta med 60.94 och även pers totalt med 173.87 poäng! Det kändes jättekul att åka bra, och även om det finns saker jag kan göra bättre är det kul att komma upp i dom poängen och veta att jag kan göra mycket mer! Det var min fjärde gång i Sofia, jag har åkt 2 JVM där och även tävlat denna tävlingen 2 gånger. Det är en bra tävling och jag har många fina minnen därifrån. Det var också väldigt roligt att både Maggie, Cassandra och Nikolaj var där. Det gick väldigt bra för dom också, så det var en riktigt lyckad vecka för oss!!
Nu ska jag vara hemma i nästan 2 veckor innan det är dags för Nordiska i Danmark. Jag känner att jag är i bra form och nu ska jag bara fortsätta träna för att bättra på detaljer och finslipa mina program.
IMG_20160208_214219 IMG_20160212_220211

Uppdatering

09:47 , 16 januari, 2016 Okategoriserade 0

Nu var det väldigt längesen jag uppdaterade. Jag har åkt SM hunnit med att vara lite julledig, haft julläger och börjat fixa formen inför EM. Jag hade ett riktigt bra slut på året 2015, ett väldigt framgångsrikt och utvecklande år för mig. Jag är totalt sett väldigt nöjd, jag har lärt mig mycket och jag tycker jag har utvecklats mycket under säsongen. Jag hade många riktigt bra tävlingar, höjdpunkten var EM i Sverige, men jag är väldigt nöjd med VM, första gången över 60 i korta i Milano och till sist mitt andra SM guld. Jag har provat lite nya saker under denna säsongen, vissa funkar väldigt bra och andra ska jag försöka ändra lite på tills nästa säsong!

Det var väldigt skönt att vara lite julledig och jag fick en chans att ladda inför jullägret där jag tränade på riktigt hårt! I början av januari var även Katarina Henriksson och Anna Hörnqvist här från förbundet för att kolla på mina program för att göra dem bättre. Det var väldigt roligt och jag tyckte vi kunde ändra på några saker som verkligen förbättrade dem. Jag har också haft mina 2 första tentor i skolan, den ena gick bra och den andra väntar jag på att få resultatet. Men det har vart roligt att börja plugga på högskola och se hur det är och det är kul att tänka på något annat än bara konståkning på dagarna : )

Nu tränar jag ganska hårt inför EM för att nästa vecka kunna släppa lite på träningen och toppa formen! Jag har, under julen, haft lite ont i mitt ben igen när jag gjorde Toeloop, men då bestämde vi att jag inte skulle göra den på ett tag för att undvika skador igen, och nu känns det mycket bättre så nu har jag kunnat börja hoppa den igen! Så nu är det full fokus inför EM som går i slutet på januari i Slovakien, Bratislava! Det ska bli superkul och jag ser verkligen fram emot det! :)

Bilden är från Elitseriefinalen i Skövde 2015 :)

haahah

Korta

10:25 , 20 november, 2015 Okategoriserade 0

Nu har jag tävlat korta! Det gick ganska bra! Jag är totalt sett väldigt nöjd, jag fick alla levels i piruetter och steg och jag gjorde en riktigt bra 3lz och 2a. Min 3t3t blev sådär, men jag är glad att jag gjorde den. På uppvärmningen var den perfekt, så snart sitter den där! Jag fick 56 poäng och ligger 8, fast jag och Roberta har exakt samma poäng, så egentligen på delad 7e plats 😀

Träningen imorses gick också bra så det känns kul! Det är en rolig tävling och jag har många vänner här att umgås med så det är också roligt! Imorgon är det dags för långa. Det är också på kvällen runt halv 8, men innan dess har jag en träning vid klockan 12. Nu ska jag ta och sova lite och ladda batterierna tills imorgon!

IMG_20151120_230217

Cup of Russia

10:36 , 19 november, 2015 Okategoriserade 0

Idag har jag haft en träning. Det gick superbra! Det är samma ishall som förra året, en stor, ljus, lagom stor och härlig arena. Den ligger ungefär 30 minuter från hotellet beroende på trafiken, så vi får åka buss, men då hinner man läsa lite så det går jättebra 😉 Jag hade ett litet fyspass imorses för att väcka kroppen lite, även om det inte var så lång flygresa hit så tar det nästan hela dagen och det blir att man sitter still mycket. Så det var skönt att få springa igång sig lite på morgonen så jag var pigg till träningen!

Sedan var jag och Regina en snabbis på stan. Det regnade lite så vi gick till ett shopping center och handlade istället för att gå till Röda torget. Sedan var det Öppnings ceremoni på hotellet så det var vi också med på. Nu har jag bara vart på rummet och sett på en film och slappnat av, så det har vart en riktigt bra dag!

Imorgon tränar jag 12.45 och sedan börjar tävlingen ca 20.30. Jag har startnummer 6, alltså sist i första gruppen, så jag kommer nog att åka ungefär 21.10. Här finns en länk till Resultat och Startordning.

IMG_20151119_213736

IMG_2345 20151119_185205

Cup of Russia

10:19 , 18 november, 2015 Okategoriserade 0

Nu är jag framme i Ryssland! Jag och Regina åkte tidigt imorses, tog tåget till Stockholm och sedan hade vi direktflyg till Moskva. Allt gick bra och nu har jag ätit och ska strax sova. Imorgon har jag träning vid halv 3. Jag kommer att tävla korta på fredag och långa på lördag, båda gångerna på kvällen så vi kanske ska försöka hitta på något imorgon eftermiddag, kanske åka in till Röda torget eller något, för vi kommer förmodligen inte hinna det sen. Jag och Regina har ju vart här förut så vi har vart på Röda torget förut, men det kan ändå vara kul att se lite mer än bara hotellet och ishallen när man är här!

Detta är min tredje gång i Ryssland. Jag har åkt ett VM här, och förra året var jag här på GP också. Då hade jag precis opererats och stukade foten på träningen innan korta så jag kunde inte genomföra tävlingen. Men nu känns det tusen gånger bättre, jag har haft mycket bättre förutsättningar i år och det känns skönt att vara i bra form! Träningarna har gått riktigt bra de senaste dagarna så jag ser fram emot att tävla nu. Här i Ryssland är det vinter, det är snö och minusgrader, men det är faktiskt ganska mysigt! Vi bor på samma hotell, och tävlingen kommer vara i samma ishall som förra året, så det känns bra! Nu ska jag ta och sova och vila upp mig inför imorgon :)

IMG_20151118_101923

Skate Canada

03:12 , 9 november, 2015 Okategoriserade 1

Nu var det längesedan jag uppdaterade. Efter att jag hade tränat i Toronto i ungefär en vecka åkte jag och mamma vidare till Lethbridge. Vi flög först till Calgary och sedan flög vi till Lethbridge i ett pyttelitet plan med bara 18 platser. Men allting gick bra! Jag hade en ledig dag på plats, det fanns inte så mycket att göra där, men jag och mamma hittade ett shoppingcenter iaf så vi hade en riktigt bra dag ändå :) Alla träningar gick superbra, både i Toronto och på plats!

Tävlingen gick ganska bra! Kortprogrammet kändes bra, jag hade en miss på min trippeltrippel men resten var bra och det är jag nöjd med! Jag låg 6a på ca 56 poäng. Det var många som inte åkte så bra i korta, så det hade vart kul att åka felfritt, som jag gjort de senaste tävlingarna för då hade jag fått en riktigt bra placering men det tar jag tills nästa gång 😉 Långa var sådär, jag hade några missar, men även där fanns det många saker som var bra! Jag prövade det nya programmet på tävling för första gången med den nya musiken och klänningen och jag tror att det kommer bli riktigt bra! Jag hade ju bara tränat på det i 2 veckor innan tävlingen så det har vart skönt att kunna öva det hemma nu innan nästa tävling som blir i Ryssland!

Totalt sett är jag nöjd med resan, det var en jätterolig vecka i Toronto och tävlingen var jätterolig! Detta var min första GP jag har åkt på länge och det känns bra att vara igång igen! Nu är det ungefär 1 och en halv vecka tills jag åker till Ryssland för min andra GP och det ser jag väldigt mycket fram emot! Vill också passa på att tacka för alla Lyckönskningar och fina ord på sociala medier, ni är så snälla och det betyder jättemycket för mig!! Här kommer lite bilder från Kanada 😀

20151031_224634 20151031_120122 IMG_20151029_182949 IMG_20151027_131919

Toronto

10:34 , 24 oktober, 2015 Okategoriserade 2

Nu är jag i Toronto! Jag, mamma och pappa åkte hit i onsdags och jag började träna i torsdags. Jag har haft 2 dagar med superbra träningar och idag är jag ledig. Det har gått jättebra på träningarna och det är kul att vara här och träffa alla igen! Jag är här för att förbereda mig för Skate Canada som är nästa vecka i Leth Bridge, både för att komma in i tiden, men också för att träna med riktigt bra åkare! Förutom att träna har vi vart och shoppat och ikväll ska vi gå på bio.

Jag har ju också bytt ut musiken i långa sedan senast jag skrev. Jag fick hjälp av Catarina med ny koreografi och vi fick prata över skype så hon kunde visa och förklara. Det var ett nytt sätt för mig att jobba på, det var ganska svårt då det hackade mycket och täckningen inte var så bra. Hon skickade också filmer så jag kunde se bättre : ) Jag tror resultatet blev bra och det ska bli roligt att pröva det nu på Skate Canada!

Här är en bild från ishallen : )

20151023_084149

Finlandia

10:13 , 12 oktober, 2015 Okategoriserade 0

Nu är jag hemma från Finland! Det har vart en jättebra tävling! Jag är nöjd med båda programmen och tyckte jag fick till många saker med bra kvalitet! I korta gjorde jag en miss på min 3t3t men resten var riktigt bra! Jag fick 56 poäng och låg 3a efter korta. Träningarna har gått superbra, jag klarade många 3t3t och var i riktigt bra form! I långa gick det jättebra och jag är väldigt nöjd med det programmet! Jag fick 107 poäng vilket bara är 2 poäng från mitt personbästa. Jag klarade nästan alla hoppen, det var bara en 3s som blev en dubbel men annars satt allt där det skulle! Jag kom totalt 3a på 164 poäng vilket var jättekul!

Nu ska jag hem och få vila lite. Jag har tävlat ganska mycket nu i en period så det ska bli skönt att få vara hemma lite nu. Jag tillsammans med mina tränare, koreograf och domare har valt att ändra lite i långprogrammet också. Jag ska byta ut ett musikstycke för att få det ännu bättre tills mina GP kommer, så det passar bra att göra det nu när jag har lite tid. Min första GP går i Kanada så jag kommer att åka till Toronto om ungefär 2 veckor för att träna där först, det ser jag fram emot!

Det har vart en riktigt rolig tävling i Finland, det var mycket publik och det är alltid extra roligt när det går bra också förstås 😉 Men jag har hunnit umgås mycket med de andra åkarna och jag har haft en riktigt bra helg! Här kommer lite bilder från helgen!

2015-10-11 20.35.23 FB_IMG_1444626228305 IMG_4614 IMG_4617

 

Finlandia Trophy

10:04 , 9 oktober, 2015 Okategoriserade 0

Nu är jag, pappa och Regina i Finland! Vi kom hit igår eftermiddag och sedan var det lottning på kvällen. Det är på ett annat ställe än jag vart på tidigare. Ishallen är stor, varm och fin och hotellet är jättebra! Det har vart fint och soligt väder, med det är ganska mycket kallare här än hemma, så jag är glad att jag tog med mig vinterjackan!

Idag har jag haft träning, det gick superbra! Min träning var halv 10 imorses så lite senare på kvällen gjorde jag ett lätt fyspass för att hålla igång kroppen lite. Lite shopping har vi såklart hunnit med också :) Nu ikväll har vi vart på middag med det svenska och norska teamet. Alexander Majorov är här och ska tävla och också Anne Line och Camilla Gjersem från Norge så vi har haft en riktigt rolig kväll! Nu har jag och pappa sett på film och snart ska vi sova. Jag börjar inte förrän 10.40 imorgon så det är skönt att inte behöva gå upp så tidigt!!

Jag har startnummer 11 inför imorgon, alltså först i sista gruppen. Jag kommer gå på isen för uppvärmning vid ca 17.20 imorgon. Här ska det finnas resultat, och jag tror att det kommer komma Livestream härIMG_20151009_205414

räknare