logo
Joshi Helgesson

Blog

Pappa på besök

04:05 , 26 september, 2016 Okategoriserade 0

Nu har pappa vart här i 5 dagar. Det är jättekul att få besök, även fast han var här en kort tid var det skönt att få träffas igen. Jag känner mig inte ensam här och jag längtar inte hem så mycket men jag är van vid att se min familj nästan varje dag så det är väldigt roligt när jag väl får träffa dem igen. Vi har vart ute och ätit med familjen som jag bor hos och vi har vart och shoppat lite. Vi har försökt få biljetter till World Cup i hockey som går i Toronto nu, men matcherna har vart på eftermiddagen när jag tränar och semifinalen som Sverige spelade var på söndag eftermiddag och då skulle pappa åka hem, så det är synd att vi inte hann se någon match. Men det finns mycket annat roligt att göra här så i helgen hittade vi på massa roligas saker!

Jag har haft några veckor med vanlig träning och kommit igång med det vanliga schemat, som jag kommer gå efter resten av säsongen. Det har gått väldigt bra de senaste veckorna och det är väldigt roligt. Jag har haft lite problem med inflammationen i min fot som inte riktigt vill gå över, men det börjar bli mycket bättre. Jag har åkt en uppvisning här förra veckan, då åkte jag mitt kortprogram. Det var en väldigt bra möjlighet att få testa min klänning och göra lite som en låtsastävling, jag har också kunnat åkt mitt långa med klänning under veckan så det har vart bra!

Nästa vecka är det dags för första tävlingen för säsongen. Det är många saker som jag gör för första gången den här säsongen och det är mycket som ändras för mig vilket är superkul. Det ska bli roligt att komma igång och få visa mina program. Jag försöker att inte lägga så mycket press på mig själv nu i början men jag vill ändå visa dom på ett så bra sätt som möjligt och visa allt jag jobbat på under sommaren. Så nu har jag 1 vecka kvar med träning innan det är dags och det ser jag fram emot!

snapchat-602245175425448225 img_20160925_212124 received_315079748857509 img_20160917_175123

Colorado & Muskoka

04:04 , 5 september, 2016 Okategoriserade 0

Nu har jag vart på läger 1 vecka i Muskoka, Port Carling.  Jag har inte haft någon täckning på hela tiden jag vart där, och bara wifi på vissa ställen så jag har inte kunnat uppdatera bloggen.  Har inte uppdaterat sen jag kom hem från Colorado så jag börjar där. Colorado var väldigt roligt och bra för mig! Vi gjorde om lite i programmen och gjorde dem mycket bättre tycker jag! Det finns alltid något att jobba med, det kan vara småsaker, som tillexempel var jag kollar i vissa rörelser som gör stor skillnad.  Men vi fixade också några saker som jag behövde hjälp med, så jag är väldigt nöjd med den veckan och hur programmen blev.

Jag åkte hem på fredagen, tränade i Toronto på lördagen och sen åkte jag till Muskoka på söndagen. Jag fick skjuts av en av föräldrarna i klubben, det ligger ungefär 2 timmar utanför Toronto. Det var väldigt fint här, det påminner lite mer om hemma, sjöar, mycket skog och en mysig liten stad. Men som jag sa förut så finns det inte så bra täckning här. Jag hade inte så mycket information om lägret när jag kom fram på söndagen, så det var lite kaos för mig i början då jag inte kunde ringa eller kontakta någon. Men det löste sig och nu har jag haft en riktigt bra vecka! Jag har tränat 3 ispass om dagen och 1 timma fys. Det har vart både gruppträning men jag har också haft Brian 1 timma om dagen vilket har vart roligt! Eftersom han är borta ganska mycket är det skönt att få lite tid med honom nu innan tävlingarna drar igång. Det har gått riktigt bra i slutet av veckan. Det är en väldigt liten & kall ishall och långa dagar, men då känns det ännu bättre när det går bra för då vet jag att det borde vara ännu enklare när förutsättningarna är bättre!

Jag har fått bo hos en familj i deras stuga och vi har hittat på många roliga saker. En kväll var vi ute med båten och en annan var vi på en vattenskidor show som var jättebra!! Denna veckan har Javier Fernandez vart här men jag har också träffat lite nytt folk här och tränat med nya åkare. Vi hade också en show i lördags, så totalt sett är jag nöjd med veckan. Har tränat lite fler timmar på isen än vad jag är van vid, så har fått lite ont i min fot, inget allvarligt bara lite störande. Jag har vart ledig söndag och ska ta det lite lugnt i början av denna veckan så ska det nog gå över 😀

Nu är sista resan gjord innan tävlingarna börjar för min del, så nu har jag några veckor med ”vanlig” träning innan säsongen börjar på riktigt! Det ser jag fram emot : ) Här kommer massor med bilder från Muskoka : )20160831_182529IMG_20160831_154011 20160903_180713(0) 20160901_105336 IMG_20160904_005721 IMG_20160904_124000

Colorado

06:05 , 23 augusti, 2016 Okategoriserade 0

Nu är jag framme hos Catarina i Colorado Springs. Jag började resa vid halv 1 på dagen, mellanlandade i Houston och var framme i Colorado vid halv 8 på kvällen.  Det är 2 timmars tidsskillnad,  så även fast det inte är så jättelångt tog det nästan hela dagen. Men allt gick supersmidigt och lätt så det var inte så jobbigt. Jag hann inte träna på isen innan men jag gjorde ett fyspass på gymmet i ishallen så jag fick ut ett riktigt bra pass av den här dagen ändå!

Imorgon kommer jag börja träna här, jag kommer ha antingen 2 eller 3 pass koreografi med Catarina och sen ett pass där jag kommer hoppa lite mer. Det ska bli roligt att jobba med programmen och det ska bli kul att ha Catarina igen.

Förra veckan gick superbra! Jag fick hjälp av Ernest, en tränare i klubben, som jag gillade jättemycket! Jag hade också Paige som hjälpte mig med mina piruetter. Det har kommit nya regler som gör att jag måste ändra mina piruetter lite, så hon hjälpte mig med det så att jag ska få level 4 i alla. Veckan gick väldigt snabbt men jag tycker att jag lärde mig många nya saker och jobbade bra så det var en väldigt rolig vecka!

Nu ska jag sova tidigt så att jag är pigg för träningen imorgon. Hoppas ni har det bra hemma!

IMG_20160819_164051

Thornhill

02:58 , 16 augusti, 2016 Okategoriserade 0

Denna helgen gick supersnabbt! Jag hade riktigt bra träningar både i fredags och lördags och jag körde 2 konditionspass efter så det var en bra helg. I lördags gick jag och Sonia till en supergod Japansk restaurang och hade en riktigt lugn och skön lördagskväll. I söndags åkte vi till Thornhill där många av åkarna på klubben tävlade. Det tog bara ungefär 15minuter dit så då tänkte vi åka dit och heja på dom lite. Det var väldigt roligt, och många åkte riktigt bra. Det enda var att vi åkte kl 8 på morgonen och vi åkte inte därifrån förrän halv 5 på kvällen, så vi spenderade hela vår lediga dag i en kall ishall, haha. Men sen på kvällen gick vi och några andra tjejer ut och åt så det blev en superrolig dag ändå!

Denna veckan är både Brian Tracy och Ghislain borta från ishallen. Så jag kommer få hjälp av några andra tränare på klubben men jag kommer också få träna ganska mycket själv. Det är något jag inte är så van vid, men jag börjar bli bättre på det! Jag har ju alltid tränat för tränare hemma, varje pass har jag haft lyxen att ha någon som pushar mig och tittar på mig hela tiden. Det är lite annorlunda att träna utan tränare men det är nog bra för mig att lära mig det också! :)

Nästa vecka ska jag åka till Colorado Springs för att träna för Catarina lite. Finslipa koreografin i programmen lite, kanske ändra lite och jobba på detaljer. Det ska bli väldigt kul! Jag gillar mina program väldigt mycket men det finns alltid saker att jobba på och som alltid kan bli ännu bättre och Catarina är väldigt bra på att hjälpa mig med det.

IMG_20160814_192417 IMG_20160814_144655_resized

Mamma på besök

02:35 , 11 augusti, 2016 Okategoriserade 0

Nu har mamma vart här i 10 dagar och är påväg tillbaka till Sverige. Vi har haft många roliga dagar och hunnit med att göra mycket medan hon vart här. Min fot har börjat bli mycket bättre! Men i torsdags vaknade jag upp med riktigt ont i ryggen, och på fredag kunde jag inte röra mig, och det gjorde ont när jag andades. Så då kände jag mig riktigt klen, först vara borta från isen för en infekterad fot och sen ”ryggskott” veckan efter. Men dom är supersnälla här och hjälpte mig komma in hos en sjukgymnast direkt på fredag, som kunde hjälpa mig. Jag har vart hos honom 3 gånger nu och ska dit igen på fredag. Förmodligen har jag gått lite konstigt när jag hade ont i foten och tränat väldigt hårt nu det senaste så det var därför det kom. Som tur är kan jag träna som vanligt nu så det är skönt!!

Vi har också hunnit med att göra lite praktiska och nödvändiga saker denna veckan, gå till banken och fixat medlemskap på klubben osv, så det har vart perfekt att ha mamma här som har hjälpt mig. Jag drog också med mamma på Suicide Squad, en film som jag sett fram emot länge. Hon var väl inte jätteimponerad men det var jag :)

Det går väldigt bra på isen och programmen börjar gå riktigt bra! De har en klocka här, som de ringer efter någon åkt felfritt, och jag har fått den 2ggr denna veckan, 1 gång till långa och 1 gång till korta. Det känns jättekul!

Här är lite bilder från veckan : )

20160806_190544_resized IMG_20160807_195310_resizedOch en bild på ”Klockan” IMG_20160810_162600

Bra vecka!

04:47 , 3 augusti, 2016 Okategoriserade 0

Jag har haft en väldigt bra vecka totalt sett. Eftersom Vicky har vart här har vi hittat på många roliga saker och jag har hunnit med att göra mycket som behövdes. Det har vart skönt att ha henne här och prata och umgås och jag kommer sakna henne väldigt mycket nu när hon är påväg hem. Men det bästa är att mamma bytte av henne på flygplatsen, så nu kommer mamma vara här i en vecka vilket är jättekul! Anledningen till att det inte har vart en perfekt vecka är för att jag har fått en infektion i foten. Det började med ett skavsår i mitten på juni och det har inte hunnit läka ordentligt, så i torsdags fick jag väldigt ont och i fredags var foten supersvullen, röd och infekterad. Jag fick åka till en läkare som hjälpte mig och gav mig antibiotika så nu börjar det bli bättre. Jag tog ledigt under helgen och prövade att åka en stund idag. Det gör ganska ont och den svullnar direkt, men det ska nog gå över snart. Jag kommer börja åka mer och mer så fort det blir bättre, men under tiden blir det mycket fys och lite mindre is för att få det att läka så snabbt som möjligt :)

I söndags var vi och några åkare från klubben på Canada’s Wonderland, en jättestor nöjespark, vilket var superkul! Det fanns många roliga attraktioner och vi köpte fast pass så vi behövde aldrig stå i kö utan åkte alla de roliga sakerna 3 gånger i rad innan vi gick vidare till nästa.

Träningarna har gått riktigt bra denna veckan, det är några saker i tekniken som dom gör annorlunda här men jag tycker att jag lär mig ganska snabbt och det är väldigt roligt och utmanande att pröva nya saker. Nu gäller det bara att få såret på foten att läka snabbt så jag får börja träna fullt ut igen! 😀

20160731_154628 IMG_1049 IMG_20160801_141220

Vicky på besök

04:33 , 26 juli, 2016 Okategoriserade 0

Nu har Vicky kommit hit. Hon kom i söndags och kommer stanna tills på måndag nästa vecka. Det var skönt att få träffa henne igen, även fast det bara var två veckor sen sist så är det jättekul och bra att hon är här. Vi har redan hunnit hitta på lite saker tillsammans, gått på bio och shoppat lite såklart 😛 Hon har hyrt bil, så jag kan handla lite tyngre saker och slippa gå och bära hem dem från mataffären vilket är perfekt! Hon är med mig vid isen och kan hjälpa mig de timmarna jag inte har någon tränare, men också stå med mig när jag har tränare för att se vad de pratar om och vad de fokuserar på. Det börjar gå riktigt bra på isen och jag har väldigt roligt här borta.

Denna veckan ska jag träna men vi ska hinna med lite mer shopping och kanske någon bio. Men också att bara få umgås eftersom vi inte har lika mycket tid för det nu som vanligt :)

Hoppas ni har det bra där hemma!IMG_20160622_164251

Första veckan

03:25 , 19 juli, 2016 Okategoriserade 0

Nu har jag vart här i en vecka och det har gått riktigt bra! Jag har tränat mycket. I måndags hade vi hård fys, så jag började veckan med massa träningsvärk, så mot slutet av veckan var jag riktigt trött, men jag gjorde ändå bra träningar. Så det har vart en jätterolig första vecka!

I lördags tränade jag 1 pass och sedan hade jag min egen fys, ett konditionspass. Det finns gym på klubben där jag tränar, så jag gjorde det direkt efter isen. Sen åkte jag och shoppade lite saker som jag inte kunde ta med mig hemifrån. Jag åkte till ett stort köpcentrum ganska nära, med massa roliga affärer som vi brukar åka till. Det tog inte mer än 20 min med buss och tunnelbana så det var perfekt. I söndags gick jag och några kompisar från klubben ut och åt lunch och sen åkte vi till en pool och vilade hela söndagseftermiddagen. Det är väldigt varmt här så det var gött att de hade en pool att åka till :) Så jag har haft en jätterolig helg!

Idag hade jag 3 pass och fys, det gick bra idag också och fysen var inte riktigt lika hård idag så nu ska jag nog inte få lika mycket träningsvärk. Många åkare har redan tävling till helgen, så i veckan kommer det inte vara så mycket folk på isen, några av tränarna kommer också åka iväg. Jag kommer nog ha några pass där jag tränar utan tränare, något som jag inte är van vid, men det är bra för mig att lära mig det också. Jag har oftast en plan för varje träningspass och det finns ju alltid någon tränare i hallen så det löser sig :)

Hoppas ni har det bra där hemma! IMG_20160717_200627

The Cricket Club

05:10 , 14 juli, 2016 Okategoriserade 0

Halva första veckan har gått här borta och det är jättekul! Jag tränar tillsammans med så många bra åkare här på The Cricket Club, och har många kompisar här så jag trivs superbra. Jag bor väldigt nära ishallen och vi har ett bra schema, så allt funkar riktigt bra! Det är väldigt varmt men det är skönt, jag har morgonarna ledigt så då har jag hunnit gå ut och gå lite och hunnit njuta av värmen lite innan jag går in i ishallen. Jag tränar 3 pass om dagen och sedan har vi fys eller dans 1 timma varje dag. På halva lördag och söndagar har vi ledigt.

Det går bra på isen och det är väldigt roligt att träna med så bra åkare. Jag fokuserar mycket på teknik och programträning nu för att komma igång med programmen så att dom sitter till säsongen drar igång. Det finns mycket att jobba på och det är kul att få en annan tränares ord på det, även fast mycket är samma som mina tränare har sagt till mig hemma så är det intressant att höra hur dom jobbar, tycker och tänker.

Jag har fått 2 Senior GP iår, Kanada och Kina vilket är superkul. Jag har inte planerat så mycket av resten av säsongen utan det kommer jag göra tillsammans med Brian och Tracy som är mina tränare här. Jag kommer att tävla innan mina GP men jag vet inte var och när än.

Här är en bild från innan jag åkte hemifrån, då hela Lidköpingslägret gjorde en uppvisning för mig och önskade mig lycka till och sa hejdå! Jag kommer sakna alla mina fina träningskompisar och tränare massvis, ni är underbara!!

20160714_110458

Toronto

05:59 , 12 juli, 2016 Okategoriserade 6

Nu var det ett tag sen jag skrev här, men nu har jag lite roliga nyheter att komma med. Jag ska flytta till Kanada!! Lite sent att berätta det nu, när jag redan är framme, men det har vart väldigt mycket att göra för att förbereda mig inför resan så jag har inte riktigt hunnit med att berätta för alla förutom mina vänner och familjen. Jag är jätteglad att jag får den här chansen och det ska bli superkul! Jag har ju åkt till Toronto nu de senaste somrarna och jag var även där innan Skate Canada förra året och jag gillar det verkligen där. Jag och mina tränare och alla andra som hjälper mig i min satsning har pratat om detta ganska länge nu, att jag behöver någon slags förändring både för att få lite miljöbyte men också för att kunna utvecklas ännu mer. Även om jag har haft många underbara träningskompisar hemma i Tibro detta året har det blivit många timmar som jag tränar ensam och jag tror att komma till Toronto och få någon att träna med och inspireras av kommer vara superbra för mig!

Som sagt är jag redan på plats i Toronto och först kommer jag vara med på lägret som klubben anordnar där och sedan kommer jag stanna tills min första tävling börjar. Jag kommer fortfarande tävla för Sverige och kommer komma hem på SM och kanske innan mina tävlingar i Europa så ni blir inte helt av med mig :) Det har vart väldigt mycket att fixa innan resan, med lägenhet och sådana saker men nu ska det mesta vara på plats så nu ser jag fram emot att börja träna!

I sommar har jag vart i Lidköping och tränat i 3 veckor. Det har vart ett bra läger med mycket träning och jag har även fått spendera tid med mina vänner och bara haft riktigt bra 3 sista träningsveckor i Sverige.

Jag ska försöka uppdatera här på bloggen mer än vad jag gjort nu det senaste. Tack till alla som stöttar mig, ni är underbara! Vi hörs snart igen!

It´s been a while since I last wrote something here but now I have some exciting news. I am moving to Canada! I am so glad to have this opportunity and I am so excited to make these changes. Even though I have always liked it at home and have many friends on the ice, I train a lot of sessions alone and I feel like I would be happier and even more motivated to train with other really good skaters. I think this will be very good for me and I am so glad that all of this is possible!

Thank you so much for all your support, it means very much to me!

jaaaog

räknare