logo
Joshi Helgesson

Början på tävlingssäsongen

03:28 , 1 november, 2016 Okategoriserade 0

Nu var det ett tag sen jag skrev här igen. Jag har gjort mycket men inte tänkt på att skriva. Jag har börjat min säsong med 3 tävlingar och haft blandade resultat. Jag är väldigt nöjd med min tävling i Montreal, med mitt korta i Finland och mitt långa på Skate Canada här i Missisauga.

Här kommer en liten sammanfattning. Min första tävling var i Montreal, där hade jag väldigt många ”första saker”. Första tävlingen för säsongen, första tävlingen med nya programmen, första tävlingen med nya tränarna osv. Det var väldigt annorlunda men också väldigt roligt! Jag var nervös på ett nytt sätt, och alla rutiner som jag haft förut ändras och det är något jag måste vänja mig vid, men det känns som att det är bra för mig och väldigt spännande. Jag genomförde 2 bra program och det var en riktigt rolig tävling.

Direkt efter Montreal tog jag flyget hem till Sverige och fick träffa familjen, släkten och mina vänner. Det var superkul och väldigt skönt! Jag var bara hemma en sväng innan jag åkte till Finland och tävlade. Där gjorde jag ett riktigt bra korta och superfina träningar som jag är nöjd med! Efter Finland åkte jag hem lite till innan jag åkte tillbaka till Toronto och hade 2 veckors träning innan min GP.

Skate Canada gick i Missisauga, som inte ligger så långt bort från där jag bor i Toronto. Det var skönt att inte behöva resa någonstans utan vi kunde åka med Brian efter träningen på onsdagen och vara framme 30 minuter senare. Vicky kom hit helgen innan och vi hann att spendera lite tid ihop innan tävlingen. Hon var min lagledare, och hjälpte mig med massa saker och det var väldigt skönt att ha henne på plats! Mina träningar gick superbra och jag gjorde ett riktigt bra långa som jag är nöjd med. Jag hade lite problem i korta, men det var skönt att jag fick chansen att göra ett bra långa. Mina levels i piruetter och steg har blivit bättre för varje tävling som jag gjort och programmen har också blivit bättre. Det är fortfarande mycket för mig att vänja mig vid, men jag lär mig mer och mer hela tiden och det känns som jag blir bättre och bättre.

Nu har Vicky åkt hem och idag har jag firat Halloween med familjen som jag bor hos. Jag har gjort min första pumpa och följt med barnen på ”Bus eller Godis”. Dom firar mycket mer och större här än vi gör i Sverige och det var riktigt häftigt att se alla dekorerade hus och alla hundratals barn som gick runt och fick hur mycket godis som helst.

Nu är det två veckor tills min nästa tävling, som är Cup of China, så nu ska har jag lite tid att träna, göra lite ändringar för att kunna prestera ännu bättre!

Hoppas ni har det bra hemma och Happy Halloween 🙂

img_20161030_190729 20161025_185801 20161030_230252 img_1489 img_20161029_173702

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

räknare